Kolesarski izlet po skrivnostnih gozdnih poteh Kočevskega Roga

Trajanje: 2 dni       Cena: Od 30€       Termin: po dogovoru       obrok vključen: Da       namestitev: Da

Kolesarske navdušence, ki uživajo v vožnji skozi obširne gozdove, vabimo na kolesarski izlet po skrivnostnih gozdnih poteh

Pot začnemo v Kočevju in nas vodil skozi najlepše in najmogočnejše gozdove jelke in bukve na visoki planoti Roga. Ustavili se bomo pri najdebelejši jelki na tem področju, dobili veliko informacij o pestri zgodovini gozdov in gozdarstva, si ogledali ostanke žage na Rogu, srečali medveda,…

Obujali bomo spomine na delo gozdarjev več genaracij v teh gozdovih skozi dobrih 100 let. Še poseben poudarek bo na vlogi znamenitega gozdarskega strokovnjaka Dr. Leopolda Hufnagla.

Za oglede nekaterih zanimivosti bo treba tudi malo pešačiti za kar niso primerni specialni kolesarski čevlji, zato priporočamo lahke športne čevlje, zadostujejo tudi »teniske«.

Na poti si bomo ogledali tudi ostanke ene od številnih vasi na Rogu.

Pot je manj zahtevna in vodi večinoma po makadamskih gozdnih cestah. Na poti dolgi okrog 60 km je nekaj ne prehudih vzponov in spustov. Svetujemo primerna kolesa (gorska) z ustreznimi gumami ter uporabo varnostnih čelad.

Izlet bo vodil izkušen gozdar in poznavalec narave, ki bo predstavil zanimivosti ob poti skozi gozdove.

 

Vsakdo sodeluje na lastno odgovornost!

Cena izleta znaša 30 €/osebo in poleg vodenja in oskrbe s tekočino vključuje še toplo malico pri gozdni koči. ??????

Enodnevni izleti (60– 70 km, oziroma 4 do 5 ur zmerne vožnje):

– izlet po Stojni
– izlet po področju Kočevske Reke
– izlet po območju med Kočevjem in Poljansko dolino

Dvodnevni izleti:

– izlet po gozdovih Kočevskega Roga. Prenočuje se na Žagi Rog (skavtski dom), ali za skupino do 15 oseb v gozdni koči na Luži. Cena po dogovoru s skupino, odvisno od stroškov prenočevanja in prehrane. Dnevna dolžina poti odvisna od dogovora s skupino!