Peš po gozdovih Kočevskega Roga-Roška pešpot

Trajanje: 1 -2 dni       Cena: po dogovoru       Termin: po dogovoru

Veliko ljudi sprašuje, kako naj spoznajo Kočevski Rog. Vsakomur, ki je pripravljen na nekajdnevno samotno pešačenje skozi gozdove priporočam, da prehodi Roško pešpot. Pot nam odkriva najzanimivejše kotičke tega dela Roga, speljana je mimo številnih naravnih zanimivosti, ostankov nekdanjih vasi in nekaterih še naseljenih hiš ali kmetij. Naj obiskovalcev ne prestraši markacija – zelen odtis medvedje šape na beli podlagi. Z odprtimi očmi in srcem se bomo izognili vsem nevšečnostim na potepanju po nepreglednih gozdovih.

Vsekakor pa priporočamo dobro turistično karto Kočevske, samo pot pa so vzorno markirali kočevski planinci. Pot je dolga okrog 60 km, priporočamo hojo v treh etapah z vmesnim prenočevanjem v gozdarskih kočah na Luži in na Podstenah. Najpomembnejše in najzanimivejše točke na poti so: Kočevsko jezero, Željnske jame, Gozdni rezervat Pugled – Žiben, Roška žaga, gozdni rezervat Rog s pragozdom, debela jelka, vas Rajhenav, lepa razgledna točka Lovski vrh ali Sv. Ana, Prelesnikova koliševka in še mnoge druge. Za vsakogar se bo kaj našlo!

Program je primeren za manjše skupine (največ do 15 oseb). Skupino vodi izkušen poznavalec gozdov in narave tega območja.

Možne je tudi dvodnevna tura.

Dnevna dolžina poti je okrog 25 km oziroma 6 do 7 ur zmerne hoje.
Prenočuje se v gozdnih kočah, kjer ni tekoče vode, elektrike in ostalih pridobitev civilizacije. Priporočamo uporabo spalnih vreč.
Organizator zagotovi vodenje , prevoz prtljage, prenočevanje in prehrano.

Cena je odvisna od dogovora s skupino.

Variante:
– eno ali večdnevno pešačenje po gozdovih Stojne
– pešpoti po robu kanjona reke Kolpe
– potepanje po gozdovih od Kočevja do Kolpe