Trije glasbeni dogodki

Četrtek, 8.8 ob 20. uri

POLETNI VEČERI NA MESTNI PLOŠČADI V KOČEVJU 2019 – – ANDRAŽ HRIBAR Z GOSTI

Le kaj drugega kot pevec in glasbenik bi Andraž lahko postal? Sin Milana Hribarja, pevca nekdanje skupine Prah, je že v rani mladosti izkušnje pridobival z igranjem v različnih zasedbah. Širši javnosti pa se je kot solo izvajalec predstavil na Slovenski popevki 1998 s pesmijo Ne jokat, lubika.  In potem je šla njegova solo kariera le še navzgor… Slovenska popevka, Ema… Življenje je, Pomlad, Ognjen obroč, Kadar si tu, Moja moja, Po čem diši ta dan, Kmalu bo konec te zime in Huanani…, so njegove in tudi naše. Le s čim in s kom nas bo presenetil tokrat?

Petek, 9.8.2019 ob 21:00, KCK Kulturni center Kočevje

GLASBENI VEČER S PRIMOŽEM TURKOM

Primož Turk je kantavtor, doma iz Kočevja. Njegove pesmi so predvsem naravovarstvene, družbenokritične, ljubezenske in nasploh življenjske. V vsaki od njih je močno občutiti avtorjeva čustva ter obilico humorja, besedilo pa vedno nosi ključno sporočilo, ki se ponavadi skriva v ironičnem, grotesknem ozadju.

 

Sobota. 10.8.2019 ob 20:00 , Mestna kavarna

Na Robu Veselja IV, Koncert Skupine KočevSKA Orkestra

KočevSKA Orkestra je Ska, Reggae, Rocksteady skupina iz Kočevja, ki preigrava legendarne pesmi teh žanrov. Skupina je pod vplivom zgodnje ska, reggae in rude boy subkulture ter izvajalcev kot so Toots and the Maytals, The Skatalites, Desmond
Dekker, Jimmy Cliff, The Specials…. Skupina je bila ustanovljena leta 2017, ko se je skupina dolgoletnih prijateljev odločila, da si želijo skupaj preigravati glasbo, ki jo tako ljubijo in poslušajo že celo svoje življenje. Od nastanka pa do danes igrajo tako v tujini kot doma in vedno jim uspe spraviti ljudi na noge, saj ima njihova glasba posebno energijo, ki poslušalcev ne pusti na miru.

 


«